Työnhakijalle

Duunimentori-hanke tarjoaa työnhakijoille tietoa työnhausta sekä maksutonta koulutusta. Hanke kouluttaa sosiaalisen median käyttöä työnhaussa ja koulutuksia pidetään eri puolilla Suomea. Tulevista koulutuksista tiedotamme ajankohtaista-palstalla. Jos koulutusta ei ole tulossa omalle paikkakunnallesi, kannattaa aina kysyä esimerkiksi omasta vammaisjärjestöstä, jos he tukevat matkakuluissa koulutukseen.

Kevään aikana koulutuksia järjestetään ainakin seuraavilla paikkakunnilla:

29.4. Kuopio (klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja ja ilmoittautuaksesi)

Työnhakijoiden kannattaa tutustua esimerkiksi työelämästä kertoviin videoihin, joita Duunimentori- ja sitä aiemmin toiminut Reilu Rekrytointi -hanke ovat tuottaneet. Videoilla tuodaan esiin muun muassa työnhaussa huomioitavia seikkoja, yrittäjän näkökulma sekä työnhakuvideoita, joissa omaa osaamista esitellään. Videoiden lisäksi hanke on tuottanut Duunimentoripelin, jossa käydään läpi TE-toimistossa asiointi sekä työnhaku haastatteluineen. Peliä pääset pelaamaan tästä.

Tältä sivustolta löydät tietoa myös TE-toimistojen tarjoamista palveluista, kuten sanssi- ja duunikortista. Sivustolle on myös laitettu ohjeita ja neuvoja työnhakuun liittyen, kuten ohjeistusta hyvästä ansioluettelosta ja itsensä esittelystä . Ohjeet hakemuksiin löytyvät omalta työnhaku-sivulta.

Lisätietoa työnhakuun liittyvistä teemoista löydät klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Lisätietoa Yrittäjyydestä
Lisätietoa TE-palveluista
Lisätietoa Työnhausta
Työnhakijat voivat myös lähettää oman ansioluettelonsa hankkeelle. Emme julkaise niitä, mutta voimme välittää niitä työnantajille, jos työnhakija näin haluaa. Oman ansioluettelonsa voi lähettää osoitteeseen jaana.halin[at]lihastautiliitto.fi.

Rekisteri- ja tietosuojaselosteet työnhakijoiden ansioluetteloiden tallentamisesta ja -käytöstä löytyvät alla olevista pdf-tiedostoista:

Rekisteriseloste Tietosuojaseloste

Etsitkö kesätöitä? Vastuullinen kesäduuni 2015 –kampanja haluaa parantaa kesätyöntekijöiden asemaa ja tarjota mielekkäitä työtehtäviä. Mukaan kampanjaan on lähtenyt lukuisia yrityksiä, jotka lupaavat tarjota kesätyöntekijälle kohtuullista korvausta tehdystä työstä sekä hoitaa asiat mallikkaasti, niin että kesätöistä jää positiivinen fiilis. Mukana kampanjassa on jo lukuisia yrityksiä, joita voi käydä katsomassa kampanjan sivuilta klikkaamalla tästä. Mukana oleviin työnantajiin kannattaa olla yhteydessä ja kysellä heiltä suoraan avoimia työpaikkoja.