Sosiaalinen media

Sosiaalisen median käyttö työnhaussa on yksi tapa tuoda esiin osaamista. Moni käyttää sosiaalisen median sovelluksia omalla vapaa-ajalla, mutta ei hyödynnä sen tarjoamia mahdollisuuksia muuten. Alla on valmiita esityksiä somekanavien käytöstä ja toimivuudesta yleisesti sekä niiden käyttämisestä työnhaun näkökulmasta. Materiaalit ovat vapaasti yhdistysten, järjestöjen, koulujen ja työnhakijoiden ladattavissa ja käytettävissä. Esitykset on jaoteltu teemoittain. Esitykset ovat pdf-muodossa, mutta niissä esitellyt linkit näkyvät kokonaisuudessaan.

Imago ja henkilöbrändäys sosiaalisessa mediassa

Esitys imagosta ja henkilöbrändäyksestä sosiaalisessa mediassa. Avaa se klikkaamalla tästä.

Facebook

Esitys Facebook-tilin luomisesta. Avaa se klikkaamalla tästä.

Esitys Facebookin käyttämisestä työnhakuun. Vinkkejä sivustoille ja ryhmiin, joihin kannattaa liittyä ja hyödyntää. Avaa se klikkaamalla tästä.

LinkedIn

Lyhyt opastus profiilin luomiseen LinkedInissä. Vinkkejä siihen, mitä profiiliin kannattaa lisäillä. Avaa se klikkaamalla tästä.

Twitter

Perustietoa Twitteristä sekä tutustumista Twitterin käyttöön työnhaussa. Esimerkiksi vinkkejä hashtageihin, joilla työpaikkoja tai tietoa työnhausta kannattaa hakea. Esityksen voit avata klikkaamalla tästä.

Blogit

Esitys blogeista ja niiden mahdollisesta hyödyntämisestä työnhaussa. Esityksen voit avata klikkaamalla tästä.