Opetusmateriaalit

Opetusmateriaalit-osuuteen tule tarjolle maksutonta opetusmateriaalia. Kaikki ovat järjestöjen, yhdistysten ja koulujen vapaasti käytettävissä. Materiaalit jaetaan neljään osaan, jotka ovat seuraavia:

Videot

Duunimentori-hanke on tuottanut videoita työelämästä, joissa työelämässä olleet tai olevat eri ikäiset ihmiset kertovat omasta työelämästään. Kokemuksia jaetaan muutaman minuutin videoilla muun muassa työnhausta, työhaastattelusta, alan vaihtamisesta sekä kesätöistä. Jokaiseen videoon on myös tarjolla tehtäviä, joita voi tehdä oppitunnilla tai ryhmässä muuten.

Duunimentoripeli

Peli on kestoltaan noin kymmenen minuuttia ja se käy läpi lyhyesti TE-toimiston nykykäytännön sekä työhaastatteluun valmistautumisen. Pelin oheen tulee tehtäviä, joiden avulla pelin sisältöjä voidaan käsitellä tarkemmin.

Sosiaalinen media työnhaussa

Duunimentori-hanke on pitänyt luentoja sosiaalisesta mediasta paljon eri puolilla Suomea ja näistä luennoista on koostettu erilaisia materiaalia vapaasti kenen tahansa käytettäväksi. Luentomateriaaleissa on ohjeita eri somekanavien käyttämiseen sekä muun muassa yleistä tietoa netiketistä ja imagosta.

Lisämateriaalia

Lisämateriaalia-osioon on koottu listaa muiden hankkeiden ja tahojen materiaaleista, jotka liittyvät työelämään ja työnhakuun. Myös ne ovat vapaasti käytettävissä.