Tavoitteet

Duunimentori -Asenteesta rekrytointiin -hankkeen tavoitteena on:

  • Kehittää nuorten työllistämiseen ja työssä ohjaamiseen duunimentori-malli. Tätä mallia työstetään vuoden 2014 aikana ja yhdistyksiä ja järjestöjä varten julkaistaan laaja paketti työnantajana toimimisesta hankkeen verkkosivustolla. Mallin lisäksi hanke auttaa järjestöjä hakemaan avustuksia nuorten palkkaamiseksi.
  • Tuottaa motivoivia ja kannustavia videodokumentteja eri taustoista tulevista nuorista. Videoilla kerrotaan työelämästä laajemmin, kuten mahdollisuudesta yrittäjänä tai kesätyöpaikkojen etsimisestä. Videoissa käydään läpi myös paljon työnhakuun liittyviä juttuja, kuten työhaastatteluun valmistautuminen tai työhakemuksen tekeminen. Videot näkyvät hankkeen verkkosivustolla tai ne löytyvät myös Youtubesta.
  • Kehittää maksuton työnhaun hyötypeli verkkoon. Duunimentoripeli löytyy verkkosivustolta ja sitä voi pelata tietokoneella, tableteilla sekä joillain älypuhelimilla. Pelissä käydään läpi asiointi TE-toimistossa sekä työnhakuprosessi työhakemuksesta aina haastatteluun saakka. Pelin on tarkoitus antaa tietoa nykyaikaisesta työnhausta, joka korostaa omaa aktiivisuutta.
  • Kouluttaa vammaisia ja pitkäaikaissairaita nuoria käyttämään sosiaalista mediaa työnhaussa. Hanke järjestää maksuttomia koulutuksia eri puolilla Suomea, joihin ovat tervetulleita kaikki työnhakijat sekä työhönvalmentajat. Nuorten lisäksi koulutuksiin saa osallistua kaiken ikäiset sosiaalisen median käytöstä kiinnostuneet työnhakijat.
  • Kehittää ja pilotoida mobiilioptimoitu sivusto työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen kohtaamiseksi. Hankkeen verkkosivustolta löytyy avoimia työpaikkoja, joita työnantajat ovat ilmoittaneet. Työpaikoista löytyy perustiedot sekä tieto siitä, kuinka hakea aina kyseistä paikkaa. Tarjolla on useiden eri alojen työpaikkoja.