Työhaastattelu ja työnhaku

Työhaastattelusta ja työnhausta on kuvattu kaksi videota. Niissä työnantajana toimiva Sami käy keskustelua Matin kanssa. Matti toimii Samin firmassa työntekijänä. Yhdessä he ruotivat työnhakua ja puhuvat muun muassa työhakemuksesta. He myös keskustelevat työhaastattelusta ja hyvän ensivaikutelman tekemisestä.

Olemme koonneet tehtäviä videoon liittyen. Ne voi ladata vapaasti omaan opetus- ja koulutuskäyttöön.

  • Lataa työhaastattelun harjoitustehtävä tästä.
  • Lataa työhaastattelun ja työhakemuksen keskustelutehtävät tästä.
  • Lataa testi TE-palveluiden palvelutarjonnasta tästä. Testissä on kymmenen väittämää, jotka ovat joko oikein tai väärin. Oikeat vastaukset voit ladata klikkaamalla tästä.

Videot pyörivät Youtuben kautta sivulla. Jos sinulla on hankaluuksia nähdä videoita suoraan sivustolta, voit katsoa ne myös Youtubesta. Ensimmäinen video löytyy täältä ja toinen täältä. Videoissa on suomenkielinen tekstitys.

Videot voit myös katsoa ruotsinkielisellä tekstityksellä. Jos haluat katsoa videoita upotettuina, löytyvät ne suoraan Youtubesta. Videoon työnhausta pääset klikkaamalla tästä ja videoon työhaastattelusta pääset klikkaamalla tästä.

Jos haluat katsella videot englanninkielisin tekstityksin, löydät videot Youtubesta. Ensimmäinen video löytyy klikkaamalla tästä ja toinen klikkaamalla tästä. Youtubessa klikkaa videon asetuksista englanninkieliset tekstitykset päälle, sillä muuten ne näkyvät suomenkielisinä.