Videot

Duunimentori-hanke on tuottanut kahdeksan työelämästä kertovaa videota. Videoilla käsitellään erilaisia teemoja, kuten työnhaku, työhaastattelu, yrittäminen, työskentely järjestössä, tulevaisuuden suunnitelmat ja alan vaihtaminen. Kuvattavat ovat lähteneet mukaan eri puolilta Suomea. Kahdeksasta videosta on koostettu video, joka kiteyttää kuvattujen ajatuksia työelämästä ja työnhausta. Näiden videoiden lisäksi osa Reilussa Rekrytoinnissa tehdyistä työnhakuvideoista on lisätty verkkosivustolle katsottavaksi. Niistä voi ottaa mallia, jos haluaa tehdä itsestään työnhakuvideon, jossa esittelee omaa osaamistaan.

Jokaisen teeman oheen on tehty kysymyksiä ja tehtäviä, joita voidaan käyttää keskustelun tukena opetuksessa. Videoita kannattaa käyttää esimerkiksi puhuttaessa työnhausta. Kysymykset ja tehtävät löytyvät aina videoiden sivuilta, joista ne ovat vapaasti ladattavissa.

Jos upotettu video ei näy sinulle kunnolla, voit katsoa sen myös suoraan Youtubesta. Jokaiselta videosivulta löytyy aina oma linkkinsä Youtubeen. Videoita löytyy alla luetelluista teemoista. Klikkaamalla teemaa, pääset katsomaan videota.

Videot on tekstitetty sekä suomen- että ruotsinkielelle niin, että tekstitys on upotettu videoon. Sen lisäksi Youtuben kautta voi halutessaan saada videoille englanninkielisen tekstityksen.