Opetusmateriaalit

Opetusmateriaalit-osuudesta löydät materiaalia työelämään ja työnhakuun liittyen. Yksityishenkilöiden lisäksi materiaaleja voivat käyttää kaikki  järjestöjen, yhdistysten ja koulujen työntekijät. Materiaalit jaetaan neljään osaan, jotka ovat seuraavia. Pääset jokaiseen osioon aina klikkaamalla otsikkoa.

Videot

Duunimentori-hanke on tuottanut videoita työelämästä, joissa työelämässä olleet tai olevat eri ikäiset ihmiset kertovat omasta työelämästään ja urastaan. Kokemuksia jaetaan muutaman minuutin videoilla muun muassa työnhausta, työhaastattelusta, alan vaihtamisesta sekä kesätöistä. Jokaiseen videoon on myös tarjolla tehtäviä, joita voi tehdä oppitunnilla tai erilaisissa ryhmissä. Videot on puhuttu suomeksi, mutta niissä on tekstitys sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.

Duunimentoripeli

Peli on kestoltaan noin kymmenen minuuttia ja se käy läpi lyhyesti TE-toimiston nykykäytännön sekä työhaastatteluun valmistautumisen. Pelin oheen on tehty tehtäviä, joita voi vielä käyttää syventämään pelissä läpikäytyjä asioita. Peli on pelattavissa sekä suomen että ruotsin kielellä.

Sosiaalinen media työnhaussa

Duunimentori-hanke on pitänyt luentoja sosiaalisesta mediasta paljon eri puolilla Suomea ja näistä luennoista on koostettu erilaisia materiaaleja vapaasti kenen tahansa käytettäväksi. Luentomateriaaleissa on ohjeita eri somekanavien käyttämiseen osana työnhakua sekä muun muassa yleistä tietoa netiketistä ja imagosta. Materiaalit ovat tarjolla suomeksi.

Lisämateriaalia

Lisämateriaalia-osioon on koottu listaa muiden hankkeiden ja tahojen materiaaleista, jotka liittyvät työelämään ja työnhakuun. Myös ne ovat vapaasti käytettävissä. Lisämateriaalit ovat tarjolla pääasiassa suomen kielellä.

Ilmoita työpaikasta