Videor

I projektet Jobbmentorn har producerats åtta videor som berättar om arbetslivet. Genom videorna behandlas olika teman, till exempel arbetssökning, arbetsintervjuer, företagande, arbete vid organisationer, framtidsplaner och branschbyte. Personerna i videorna kommer från olika håll i Finland. Av de åtta videorna har sammanställts en video som sammanfattar personernas tankar om arbetslivet och arbetssökning. Utöver dessa videor har sidan utökats med en del av de presentationsvideor som gjorts inom ramen för projektet Reilu Rekrytointi (2012–2013). Du kan ta modell av dessa om du vill göra en presentationsvideo om dig själv där du berättar om dina kunskaper med tanke på arbetssökningen.

I anslutning till varje tema finns frågor och uppgifter som kan användas som stöd för en diskussion i undervisningen. Videorna kan användas till exempel då man pratar om arbetssökning. Frågorna och uppgifterna hittas alltid på samma sida som videorna och kan laddas ner fritt.

Om den inbäddade videon inte syns ordentligt, kan du titta på den direkt på YouTube. På varje sida med en video finns en länk till YouTube. Det finns videor om de teman som listas nedan. Du kan titta på videon genom att klicka på temat.

Videorna har finsk och svensk text inbäddad i videon. På YouTube kan du dessutom få engelsk text till videorna genom att använda YouTubes egen översättningsfunktion.

Anmäl ett ledigt jobb