Työnhakijalle

Sosiaalinen media työnhaussa

Duunimentori-hanke on työstänyt materiaalia sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa. Työnhaun tukena voi hyödyntää muun muassa LinkedIniä, josta löytyy paljon avoimia työpaikkoja ja jonne voi rakentaa itselleen netissä näkyvän CV:n. Myös blogeissa voi tuoda esiin omaa osaamistaan sekä hyödyntää Facebookkia työnhaussa. Näitä ohjeita voi käydä lataamassa omaan käyttöön Duunimentori-hankkeen materiaalit sivuilta klikkaamalla tästä.

Videoita työelämästä

Duunimentori-hanke tuotti vuosien 2014-2016 aikana videoita työelämästä. Näillä videoilla työnhakijat ja työntekijät kertovat muun muassa työnhausta ja työskentelystä järjestössä. Jokainen video kestää muutaman minuutin ja ne voidaan katsoa joko suomeksi tai ruotsiksi tekstitettynä. Löydät videoita seuraavista teemoista:

Pelejä työnhausta

Duunimentori-hanke on tehnyt Duunimentoripelin sekä Duunipelin, joissa kerrotaan työnhausta ja työelämään liittyvistä teemoista. Duunipeli on tietovisa, jossa on kysymyksiä työelämään kuuluvasta sanastosta. Yksi pelikierros kestää maksimissaan muutaman minuutin. Duunimentoripelissä työnhakija taas tutustuu TE-palvelujen käytäntöön sekä työhaastatteluun. Duunimentoripelin pelaa läpi noin 10 minuutissa. Duunimentoripeli on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi. Löydät pelit klikkaamalla tästä.

Muuta tukea työnhakuun

Alla on listattu linkkejä sivuille, joista työnhakijalle voi olla hyötyä työnhaussa.  Alta löydät tietoa TE-toimistojen tarjoamista palveluista, kuten sanssi- ja duunikortista. Alle on lueteltu laitettu ohjeita työnhakuun liittyen, kuten ohjeistusta hyvästä ansioluettelosta ja itsensä esittelystä . Ohjeet  hakemuksiin löytyvät omalta työnhaku-sivulta. Kelalla on myös hyvä foorumi, jossa vastataan kysymyksiin koskien työttömyysturvaa, jos tuista on kysyttävää.

Lisätietoa työnhakuun liittyvistä teemoista löydät klikkaamalla alla olevia linkkejä.