Jobbmentorspelet

Spelet Duunipeli

I Duunipeli kan du testa dina kunskaper om terminologi med anknytning till arbetslivet. Duunipeli har skapats på plattformen Älypää, så du har chans att tävla med andra. Spelet måste inte laddas ner på datorn, utan kan spelas direkt i webbläsaren. Du kan spela Duunipeli genom att klicka här.

Jobbmentorspelet

I Jobbmentorspelet kan du testa dina kunskaper i arbetssökning. Vet du hur ett besök på arbets- och näringsbyrån går till eller vad du behöver ta med dig till en arbetsintervju? Och känner du till arbets- och näringsbyråns olika arbetssökningslinjer? Spelet kan spelas i webbläsaren och tar cirka 15 minuter. Spelet har ljud, men kan också spelas ljudlöst. Det fungerar med webbläsaren IE 9 eller en nyare version, men vi rekommenderar att du använder andra webbläsare, till exempel Chrome eller Mozilla Firefox, då du spelar spelet. Du bör använda ActiveX för att spelet ska fungera ordentligt.

Tyvärr stöder inte alla skärmläsningsprogram spelet, så du kan också läsa frågorna genom att klicka här. Textversionen omfattar alla frågor som ställs i spelet samt svar på dessa. 

Du kommer väl ihåg att grönt symboliserar rätt svar och rött fel svar. Om du ser en gul boll innebär det att du kan beakta punkten vid behov. Till exempel vill en del ta med sig anteckningsmaterial till arbets- och näringsbyrån, medan andra inte vill det. Därför har anteckningsmaterial markerats med gult eftersom en del upplever detta som nyttigt medan andra inte behöver det.

Vi har sammanställt uppgifter med anknytning till spelet. Uppgifterna kan fritt laddas ner för undervisnings- och utbildningsändamål. Uppgifternas teman är nära kopplade till spelets teman och gör det lättare att fördjupa sina kunskaper.