Duunimentoriopas

Sidan är på finska.

Järjestöille Duunimentori-hanke työstää duunimentori-mallin, jossa on on ohjeistusta nuoren palkkaamiseen järjestöön sekä tietoa työnantajavelvoitteista. Mallissa on myös ohjeistusta avustusrahojen hakemiseen. Jos järjestö haluaa palkata työntekijän muun muassa palkkatuella, löytyy siitä lisätietoa työnantajat-osiosta. Duunimentori-mallin on tarkoitus valmistua vuonna 2016, jolloin se laitetaan näkyviin myös tälle sivustolle.

Paikka auki -hankeohjelmasta rahoituksensa saava Valli ry:n hallinnoima Vanhustyön Trainee -projekti on myös tuottanut mentorointioppaan. Heidän tekemä mentorointiopas on suunnattu nuorten ohjaamiseen vanhustyössä, mutta oppaassa on paljon hyödyllistä tietoa kenelle tahansa nuoren mentorina toimivalle. Eli sopii hyvin luettavaksi myös järjestöissä ja yhdistyksissä. Oppaasta on olemassa sekä paperiversio, että ladattava versio. Oppaan tilaus tai lataaminen onnistuu Valli.fi sivustolla, jonne pääset klikkaamalla tästä.

Yhdistysten kannattaa myös tutustua heitä varten tehtyyn Sosiaaliturvaopas 2015 –oppaaseen. Se on tarkoitettu pitkäaikaissairaita ja vammaisia edustavien järjestöjen käyttöön ja on maksutta ladattavissa netissä. Oppaan lähteenä on lainsäädäntä sekä järjestöille kertyneet soveltamiskäytänteet. Oppaan voi ladata tältä sivulta.

Anmäl ett ledigt jobb